5 Tuti tipp hogyan válassz esküvői fotóst!

Első tipp: Ne a fotóson spórolj!
Amikor a párokkal leülünk beszélgetni, gyakran előjön egy kérdés (általában a férfiak részéről)
? Miért is költsünk ennyi pénzt a fotósra mikor Erzsi néni unokája vagy a szomszéd most tanulgatja a fotózást és Ő negyed ennyiért is kijönne és elkattintgatna az esküvőn.

Vagy a másik kedvencem:
? Miért is költsünk ennyi pénzt a fotósra, mikor a vendégeket is megkérhetnénk arra, hogy hozzanak magukkal fényképezőt/mobiltelefont és a nagy nap után majd összegyűjtjük a képeket. Ezzel csomót spórolhatnánk.
Ez valóban így van, lehet akár ezen is spórolni, de nem érdemes. Ha egy kicsit jobban belegondolunk, 5-10 év múlva, mikor vissza szeretnénk emlékezni életünk legszebb napjára, akkor valóban olyan fényképeket szeretnénk nézegetni, amik homályosak, ki vannak égve és rosszul vannak megkomponálva? Hát Én biztos NEM! Sokkal szívesebben vennék elő egy szép albumot, amibe profi beállításokkal készült képek vannak, amiket büszkén mutathatok meg családtagjaimnak, barátaimnak.
Tény, hogy egy esküvő sok kiadással jár és a pároknak valóban meg kell gondolniuk mire mennyi pénzt szánnak, de ha megfogadjátok a tanácsomat, akkor ne a szolgáltatókon próbáljatok meg spórolni.

Második tipp: Időben foglald le a fotósod/videósod?!

Sokan esünk abba a hibába, hogy csak húzzuk-halasztjuk tennivalóinkat és mindent az utolsó pillanatra hagyunk. Ebbe a hibába ne essetek az esküvőtök szervezésével kapcsolatban! Mivel a jobb szolgáltatókat/helyszíneket, akár egy (de akár két) évvel korábban is már lefoglalhatják. (Nekünk is a jövő évi szezonra már 7 aláírt szerződésünk van)

Harmadik tipp: Állapodjatok meg írásban is!

A szó elszáll, az írás megmarad!

Érdemes a szolgáltatókkal (főleg fotós/videóssal) személyes találkozót megbeszélni. Ez főleg a Ti szemszögetekből fontos, mivel a személyes találkozó alkalmával nagyon sok mindet le lehet szűrni. Például a szolgáltató megjelenését, mennyire kommunikatív hogyan is fogtok tudni egymással együtt dolgozni. Na de itt jön majd a lényeg. Amennyiben úgy gondoljátok, hogy szimpatikus a szolgáltató és minden részletet megbeszéltetek, kezet is ráztatok, szerződést mindenképpen írjatok! Fontos a szerződésben, hogy FEKETÉN-FEHÉREN le legyen írva, hogy mi a választott csomagotok, mit tartalmaz ez a csomag, mennyibe kerül, és a képek mikor és hogyan kerülnek átadásra. Nem szokott probléma lenni, az átadott anyagokkal (legalábbis nálunk ;) ) de ha mégis valami kimaradna vagy nem úgy kaptátok meg a képeket, ahogyan azt megbeszéltétek, akkor feltudjátok mutatni a szerződést, hogy ez igen is jár nekünk!

Negyedik tipp: Jól nézd meg a referenciákat!

Az ?Én már 20 éve vagyok a szakmámban? szöveg hallatán Én nem biztos, hogy örülnék. Ne érsétek félre egyik szolgáltatóról sem szeretnénk negatív véleményt formálni, de ha ezt a mondatot halljátok, meneküljetek! Persze ez nem mindenkire igaz, de sajnos a legtöbb fotósra igen. Nagyon sok fotós sajnos megragadt a 20 évvel ezelőtti technikáknál, fotós ? szokásoknál?. Ez persze nem jelenti azt senkinek nem tetszenek a munkái, hisz valaki pontosan olyan képeket szeretne, mint a szülei, de már jóval több lehetőség van egy esküvői fotózásból kihozni a maximumot, mint anno. Mi egy kicsit más megközelítéséből látjuk a dolgokat egy picit ?modernebb vonalat? képviselünk, és hála Istennek sok magyar és külföldi fotóstól tudtunk különböző fotós technikákat elsajátítani, amik segítségével még magasabb szintén tudjuk majd megörökíteni életetek Nagy napját.

Ötödik tipp: Ismerjük meg a fotósunkat munka közben!

?Választottunk fotóst?.de biztosan jól döntöttünk??- merülhet fel a kétely bennetek. Ezért Én azon kezdenék gondolkozni, hogy is tehetném próbára a kiszemelt fotósomat. Kérjetek jegyes fotózást! Az esküvő előtti jegyesfotózás alkalmával pontosan kiderül, hogy fog-e menni a közös munka, egyeznek-e az elképzelés.
Ezért arra gondoltunk, hogy 10 párnak lehetőséget adnunk arra, hogy próbára tegyenek minket egy jegyesfotózás alkalmával!* Ha már megkérték a kezed és kivan tűzve az esküvőtök napja, vagy legalábbis nagyjából tudjátok az időpontot, jelentkezzetek a lenti pop-up ban egy párfotózásra a megadott dátumok kiválasztása után. Amennyiben szívesen megismernél minket és a munkásságunkat ne habozz, mert a jelentkezők között kisorsolunk 5 Profi sminket a fotózásra! +Bónusz tipp: így esetleg rá találhatsz profi sminkesedre is.

A jegyesfotózás 10 párnak INGYENES, abban az esetben ha megvagytok elégedve munkánkkal, és minket választotok esküvői fotósotoknak!

*Amennyiben mégsem minket választanátok, de képeket szívesen megtartanátok, úgy a jegyesfotózás ára 25.000ft!